СПОДЕЛЕН И ЕКОЛОГИЧЕН ИЗБОР ЗА ВАШИЯ ПРЕСТОЙ
INFORMATION +359878549022

Арена Армеец

admin

24 October 2019

No Comments

Арена София е мултифункционална зала в София, която е и най-голямата зала в България.
За период от 6 години залата ще се казва „Арена Армеец София“, на името на генералния спонсор ЗАД „Армеец“ АД.
В нея могат да се практикуват над 30 вида спорт. В залата се провеждат и многобройни концерти.

„Арена Армеец София“ има капацитет от 12 373 седящи места, като 3500 от тях са на подвижни трибуни и при нужда могат да се слагат или махат. Ако в съоръжението има концерт капацитетът на „Арена Армеец София“ може да достигне до 15 000 зрители. Паркингът има места за 1200 автомобила, поради което при важни събития, на които се очаква голям зрителски интерес, трябва да бъде затваряна едната лента на бул. „Асен Йорданов“, където могат да паркират поне още 800 превозни средства. Залата има два пресцентъра, в които могат да работят 120 журналисти. Освен това разполага с тренировъчна зала, фитнес център и ресторант.

Основната функция на Арена Армеец

Основната функция е да предостави на българските спортисти най-добрите условия за развитие на спортно-състезателната им дейност. Тя отговаря на всички изисквания на международните спортни федерации и техните стандарти за провеждане на световни и европейски първенства, както и на турнири от престижната категория „Гран при”.

“Арена Армеец София” се отличава и с това, че предлага перфектни условия за повече от 25 вида спорт, сред които : – Аеробика, – Баскетбол – Бокс, – Борба , – Бадминтон, – Вдигане на тежести, – Волейбол, – Карате-до, – Карате Кьокошинкай, – Културизъм и фитнес, – Канадска борба, – Спортна гимнастика, – Художествена гимнастика, – Джудо, – Скокове на батут, – Спортна акробатика, – Спортна стрелба, – Самбо, – Сумо, – Спортни танци, – Стрелба с лък, – Тенис на маса, – Тенис, – Фехтовка, – Шахмат и др.

Голямата зала Арена

Голямата зала на „Арена Армеец София” или т. нар. „Арена“ може да се използва и за провеждане на широк спектър от културни събития. При концерти части от телескопичните трибуни може да се използват изцяло или частично събрани, да се разположат допълнителни места със столове или да се остави цялото поле за правостоящи.

Сцена или подиум може да се разположи на всяко място от игралното поле – в средата, в края, пред едната къса страна и т.н. За провеждане на големи концерти, капацитетът на Арената може да се увеличава до 17 906 места. Предвидена е възможността за ползване на пространствата на Залата за изложения, панаири, ревюта и други културни прояви.

Call Now

error: Content is protected !!